nieuws

Heijmans België

bouwbreed

Heijmans is al sinds 1969 actief in België, maar kreeg de afgelopen tien jaar echt voet aan de grond door een reeks van overnames. Zo werden onder meer leidingbouwer Van den Berg, ontwikkelaar Himmos en aannemer De Coene Construct ingelijfd.

Heijmans België

Heijmans is al sinds 1969 actief in België, maar kreeg de afgelopen tien jaar echt voet aan de grond door een reeks van overnames. Zo werden onder meer leidingbouwer Van den Berg, ontwikkelaar Himmos en aannemer De Coene Construct ingelijfd.
Inmiddels telt Heijmans België 1600 werknemers, die in 2006 een omzet behaalden van bijna 300 miljoen euro. De afzonderlijke bedrijven zijn ondergebracht in drie divisies: Bouw, Infrastructuur en Vastgoed. De infrapoot is met 140 miljoen euro het grootst. Bouw is goed voor 100 miljoen euro omzet; vastgoed voor 45 miljoen.
Vlaanderen vormt het hart van Heijmans’ bouwactiviteit in België, al wordt in Wallonië ook steeds meer naar opdrachten gespeurd. Dat heeft geleid tot aansprekende vastgoedprojecten in onder meer Bergen en Luik en leidingbouwklussen vlak bij Spa.

Reageer op dit artikel