nieuws

Grote Britse bouwers gaan personeel werven op scholen

bouwbreed Premium

De Major Contractors Group, een overlegorgaan van de grootste Britse bouwers, gaat actief op zoek naar personeel op de scholen in en rond Londen. ”We willen ervoor zorgen dat de bouw als een positieve loopbaankeus wordt gezien en dat de Olympische erfenis werkelijkheid wordt”, aldus de MCG tijdens een seminar met de onderwijswereld.

De Britse bouw heeft de komende jaren tienduizenden nieuwe werknemers nodig. Vooral in en rond Londen wordt door de bouwstroom voor de Olympische Spelen van 2012 en grote projecten als de Thames Gateway een groot tekort aan arbeidskrachten voorspeld. Aan de andere kant hameren de organisatoren van de Spelen erop dat het niet alleen gaat om drie weken sport maar dat de stad en het land er ook iets positiefs aan over moeten houden. De MCG, waartoe ook de Britse BAM-dochter HBG Construction behoort, speelt daarop in met een groot aantal initiatieven voor opleidingsplaatsen en trainingsmogelijkheden.

Stageplaatsen

Samen bieden de twaalf grote aannemers onder meer duizend stageplaatsen en gaan ze ook 50 studenten op hogere scholen sponsoren. ”De bouw biedt een grote variatie aan interessante carrièrekansen voor kader, vakmensen en administratieve krachten”, aldus directeur Andrew Wyllie van Constain tijdens een seminar voor het onderwijs om die kansen ook bij de jeugd onder de aandacht te brengen. ”Werving en training vormen het hart voor de duurzaamheid van onze bedrijfstak,” voegde directeur Stephen Rawcliffe van de MCG daaraan toe.
De grote aannemers gaan nu een ‘clearinghouse’ instellen om het contact en de samenwerking tussen bouw en scholen verder uit te bouwen. De MCG hoopt dat de verschillende plannen voor de start van het nieuwe schooljaar in de steigers staan, vooral omdat de grootste tekorten rond 2009 en 2010 worden verwacht.

Reageer op dit artikel