nieuws

Einde voor theaters Leidseplein

bouwbreed Premium

Als eerste van drie theaters gaat het Nieuwe de la Mar theater in de Marnixstraat bij het Leidseplein tegen de grond. Hierna volgen de bioscopen Calypso en Cinerama. Van Calypso blijft een stuk van de monumentale voorgevel staan. Van Eijk Sloopwerken uit Leiden, die ook heeft zorggedragen voor de asbestverwijdering, verwacht het werk half september gereed te hebben. Hierna kan de bouw van de Nieuwe de la Mar theaters van Joop van den Ende, bestaande uit twee zalen met 800 en 650 zitplaatsen, van start gaan. Het 50 miljoen euro kostende complex is ontworpen door architecten Jo Coenen en Arno Meijs, en wordt in het najaar van 2009 opgeleverd.

Als eerste van drie theaters gaat het Nieuwe de la Mar theater in de Marnixstraat bij het Leidseplein tegen de grond. Hierna volgen de bioscopen Calypso en Cinerama. Van Calypso blijft een stuk van de monumentale voorgevel staan. Van Eijk Sloopwerken uit Leiden, die ook heeft zorggedragen voor de asbestverwijdering, verwacht het werk half september gereed te hebben. Hierna kan de bouw van de Nieuwe de la Mar theaters van Joop van den Ende, bestaande uit twee zalen met 800 en 650 zitplaatsen, van start gaan. Het 50 miljoen euro kostende complex is ontworpen door architecten Jo Coenen en Arno Meijs, en wordt in het najaar van 2009 opgeleverd.
Foto: Dijkstra

Reageer op dit artikel