nieuws

Duizenden Britten in de rij voor Britse Ikea-huizen

bouwbreed Premium

Duizenden Britten hebben zich via een website laten registreren voor de eerste goedkope Ikea-huizen in Groot-Brittannië.

De meeste kandidaten worden echter teleurgesteld want het complex BoKlok huizen in St James Village tegenover het internationale atletiekstadion in Gateshead telt slechts 36 flats. De verkoop wordt geregeld via het Noord-Engelse filiaal van Ikea in Newcastle terwijl de feitelijke bouw wordt uitgevoerd door het Scandinavische aannemingsconcern Skanska. De eenvoudige houtskelet woningen hebben een Ikea-achtig gevoel met een open en flexibele indeling en hoge ramen en zijn vooral bestemd voor mensen met een salaris tussen de 20.000 en 50.000 euro per jaar. Het gaat, benadrukt Ikea steeds, niet om de bekende flatpacks maar wel om vrijwel volledig geprefabriceerde woningen die in korte tijd op de bouwplaats geassembleerd kunnen worden. De eerste BoKlok woningen zijn tien jaar geleden gebouwd in Zweden. Inmiddels staan er meer dan 3.500 in diverse landen.

Reageer op dit artikel