nieuws

ChristenUnie strijdt tegen schadelijke urine

bouwbreed Premium

De ChristenUnie wil dat de rijksoverheid investeert in proeven met gescheiden afvoer van menselijke urine. Eerst moeten alle toiletten van hoge kantoorgebouwen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden omgebouwd.

De ChristenUnie wil dat de rijksoverheid investeert in proeven met gescheiden afvoer van menselijke urine. Eerst moeten alle toiletten van hoge kantoorgebouwen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen worden omgebouwd.
Dat heeft Kamerlid Esmé Wiegman in een waterdebat met minister Cramer (VROM) gezegd. Volgens Wiegman is menselijke urine zwaar vervuild, tast het het rioolstelsel aan en is het verantwoordelijk voor veruit het grootste deel van de schadelijke stoffen die in een rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) terechtkomt. Minister Cramer zei tijdens het debat het idee sympathiek te vinden en er zeker naar te kijken.
Wiegman hield Cramer voor dat er inmiddels toiletpotten zijn ontwikkeld waardoor de urine gescheiden van de overige ontlasting wordt afgevoerd naar een opslagtank. Zo kunnen grote hoeveelheden ‘zwaar afval’ uit de riolering worden gehouden.

Reageer op dit artikel