nieuws

Canadezen willen Wembley-bouwer Multiplex kopen

bouwbreed Premium

De Australische bouwer Multiplex, in Europa vooral bekend van het Wembley-stadion in Londen, wordt zo goed als zeker overgenomen door het Canadese private investeringsbedrijf Brookfield Asset Management.

Brookfield heeft een bod van ruim 4,5 miljard euro cash op tafel gelegd dat door de directie van Multiplex is aanbevolen aan de aandeelhouders. De familie van oprichter Roberts heeft haar belang van 26 procent al aangeboden.
Multiplex is vooral actief in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het ook een grote onroerendgoedportefeuille bezit. Daarnaast werkt de Australische bouwer op de Britse markt en in toenemende mate in het Midden-Oosten. Eerder dit jaar werd in Londen na een langdurige vertraging en forse kostenoverschrijdingen het nieuwe Wembley-stadion opgeleverd waaraan ook het Nederlandse staalbedrijf Hollandia een grote bijdrage heeft geleverd.
Brookfield, dat op Wall Street genoteerd staat als BAM, is een meer dan 100 jaar oud bedrijf dat onder meer elektriciteitscentrales, kantoren en infrastructuur bezit en beheert. Het grootste deel van het bezit bevindt zich in Canada en de VS terwijl Brookfield daarnaast onder meer eigenaar is van enkele kantoortorens in de Londense Docklands en van een kantoorgebouw in Düsseldorf.

Reageer op dit artikel