nieuws

Busperron voorkomt hoogteverschillen

bouwbreed

De Steenwijkse fabrikant Leicon heeft een serie busperrons van het type GK gelanceerd. Het busperron bestaat uit elementen van prefab beton met een gepatenteerd aanrijprofiel en een voet van 60 centimeter breed, die de halte vormt van het openbaar busvervoer. Het profiel is 18 centimeter hoog. De voet ligt op afschot en is uitgevoerd met zwart/witte markering.

De Steenwijkse fabrikant Leicon heeft een serie busperrons van het type GK gelanceerd. Het busperron bestaat uit elementen van prefab beton met een gepatenteerd aanrijprofiel en een voet van 60 centimeter breed, die de halte vormt van het openbaar busvervoer. Het profiel is 18 centimeter hoog. De voet ligt op afschot en is uitgevoerd met zwart/witte markering.
Dit profiel, dat leverbaar is in diverse lengte-, breedt- en diktematen, voorkomt dat door ongelijkmatige zettingen ongewenste hoogteverschillen ontstaan tussen bus en perron. Een halteplaats wordt opgebouwd met een kopelement, diverse basiselementen, een entree-element en een overgangselement. Wettelijk dient een halte 150 centimeter breed te zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels