nieuws

Bouwplan Broekpolder kost wethouder de kop

bouwbreed

De Vlaardingse fractie van GroenLinks heeft gisteren het vertrouwen in wethouder B. van der Velde opgezegd omdat hij akoord is gegaan met een onderzoek naar bebouwing van een klein deel van de Broekpolder in Vlaardingen. Op bebouwing van deze met giftig Rotterdams havenslib opgespoten polder rust een zwaar politiek taboe. De grond in de Broekpolder bevat hoge concentraties pesticiden en zware metalen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat woningbouw onverantwoord is.

De Vlaardingse fractie van GroenLinks heeft gisteren het vertrouwen in wethouder B. van der Velde opgezegd omdat hij akoord is gegaan met een onderzoek naar bebouwing van een klein deel van de Broekpolder in Vlaardingen. Op bebouwing van deze met giftig Rotterdams havenslib opgespoten polder rust een zwaar politiek taboe. De grond in de Broekpolder bevat hoge concentraties pesticiden en zware metalen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat woningbouw onverantwoord is.
Het huidige bouwplan betreft een zorginstelling met 48 wooneenheden voor zwaar gehandicapte ouderen aan de rand van de polder. Volgens de fractie van GroenLinks zou goedkeuring van dit bouwplan de deur openzetten voor bebouwing van de hele polder.

Reageer op dit artikel