nieuws

Bouw tunnel onder A4 bij ADO-stadion voorzichtig hervat

bouwbreed

De bouwwerkzaamheden voor de tunnel onder de A4 bij het nieuwe ADO-stadion in Den Haag is deze week hervat. “Voorzichtig”, zoals woordvoerder Inge Freriksen van de gemeente het formuleert, omdat het deze keer wel goed moet gaan.

In april werd het werk stilgelegd nadat tijdens graafwerkzaamheden het wegdek van een afrit begon te verzakken. Rijkswaterstaat reageerde hierop door de weg voor het verkeer af te sluiten maar de blokkade werd de volgende dag alweer opgeheven. Inmiddels is de kuil die in het asfalt was ontstaan, opgevuld en heeft Rijkswaterstaat toestemming gegeven om verder te werken.
Door de vertraging zal de start van het voetbalseizoen net niet worden gehaald; Freriksen verwacht de oplevering in september. De oorspronkelijke planning was twee maanden eerder. Het werk bestaat uit het verbreden en verdiepen van een reeds bestaande fietstunnel.
De zogenoemde calamiteitentunnel die wordt gemaakt, is bedoeld voor onder meer hulpdiensten en bussen die het stadion moeten bereiken. Tevens vormt hij een schakel in een calamiteitenroute die loopt van en naar de Vinex-locatie Leidschenveen.
De kosten van de tunnel bleken bij de aanbesteding 2,5 miljoen euro hoger uit te vallen dan de geraamde 6,2 miljoen. Die raming was te optimistisch, aldus Freriksen, omdat het gaat om een ingewikkeld werk. Verder zou de tijdsdruk die op de bouw rust de prijs hebben opgedreven: “We wilden de tunnel graag snel klaar hebben, tegelijk met de ingebruikneming van het stadion”, zo verklaart ze.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels