nieuws

Berkelland steekt 20 miljoen in gemeentehuis

bouwbreed

De fusiegemeente Berkelland trekt ruim 20 miljoen euro uit voor uitbreiding of nieuwbouw van het gemeentehuis.

De fusiegemeente Berkelland trekt ruim 20 miljoen euro uit voor uitbreiding of nieuwbouw van het gemeentehuis.
De ruim driehonderd ambtenaren zijn nu ondergebracht op diverse locaties, de politiek wil de werknemers concentreren in Borculo. Een deel van de ambtenaren is ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van Borculo. Dit complex is in goede staat. Om die reden geeft het college van Berkelland de voorkeur aan uitbreiding van dit voormalige gemeentehuis.Bovendien is dat 3 miljoen goedkoper dan nieuwbouw op dezelfde locatie.
Een derde mogelijkheid is om naast aanbouw aan het bestaande pand een deel van ruimte te bouwen aan de overzijde van het oude gemeentehuis. De gemeenteraad maakt in juli een keuze uit de drie varianten.

Reageer op dit artikel