nieuws

Begin van het einde voor Zwarte Madonna

bouwbreed

Het is een van de laatste tekenen van het voormalig leven in de Zwarte Madonna. Een vel papier op een raam met de woorden ‘Helaas zijn dit de laatste twee weken van deze etalagetentoonstelling’, gevolgd door het telefoonnummer van de kunstenaar in kwestie. Het is definitief gedaan met het wooncomplex: de sloop van het gebouw of – in termen van de gemeente Den Haag – de herstructurering van het Wijnhavenkwartier, is gisteren officieel van start gegaan.

Het is een van de laatste tekenen van het voormalig leven in de Zwarte Madonna. Een vel papier op een raam met de woorden ‘Helaas zijn dit de laatste twee weken van deze etalagetentoonstelling’, gevolgd door het telefoonnummer van de kunstenaar in kwestie. Het is definitief gedaan met het wooncomplex: de sloop van het gebouw of – in termen van de gemeente Den Haag – de herstructurering van het Wijnhavenkwartier, is gisteren officieel van start gegaan.
Wethouder Marnix Norder hees hoogstpersoonlijk een hoekelement uit het pand, om vervolgens een gevelplaat te onthullen met daarop de nieuwe situatie van het gebied. Van binnenuit wordt het gebouw in zeven maanden tijd ontmanteld. Zonder grof geschut, aldus de gemeente, waardoor het nog wel even duurt voordat voorbijgangers iets zien van de sloop. Daardoor kunnen zij rustig wennen aan het feit dat het afscheid van de Zwarte Madonna nu echt een feit is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels