nieuws

Bedrijven naar rechter om Hollandse Brug

bouwbreed Premium

Belangenorganisaties stappen naar de rechter in het conflict met Rijkswaterstaat over de sluiting van de Hollandse Brug voor vrachtverkeer. Het kort geding dient volgende week voor de rechtbank in Lelystad of Zwolle.

Belangenorganisaties stappen naar de rechter in het conflict met Rijkswaterstaat over de sluiting van de Hollandse Brug voor vrachtverkeer. Het kort geding dient volgende week voor de rechtbank in Lelystad of Zwolle.
Dat maakten EVO, KNV, TLN, en nog een aantal organisaties gisteren bekend. Zij willen dat licht vrachtverkeer (tot 12 ton) zo snel mogelijk weer toegang krijgt tot de Hollandse Brug. De brug werd eind april gesloten voor voor vrachtverkeer. Rijkswaterstaat heeft zelf vanaf het begin aangegeven dat er technisch geen bezwaren zijn om vrachtwagens met een gewicht tot 12 ton toe te laten, maar dat de handhaving daarvan ondoenlijk is. Daarom is besloten alle vrachtverkeer een jaar lang te weren van de Hollandse Brug. De belangenorganisaties bepleiten bij de kortgedingrechter een vrijstelling voor lichte vrachtwagens omdat de stedelijke distributie in Amsterdam en Almere voor veel ondernemers sinds de afsluiting te moeizaam verloopt. De schade zou 160.000 euro per dag bedragen.

Reageer op dit artikel