nieuws

BAM zet jongeren aan het werk in de Chocoladefabriek

bouwbreed Premium

BAM Utiliteitsbouw zet jongeren aan het werk in de Chocoladefabriek. Leerlingen van voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs krijgen van de bouwer volop gelegenheid in onderaards Amsterdam de handen uit de mouwen te steken.

Met het initiatief neemt BAM Utiliteitsbouw het estafettestokje over van luchthaven Schiphol. De wedren om jongeren aan de slag te brengen, is bedacht door de regio Amsterdam van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Wie het stokje aanneemt, belooft jongeren aan stageplekken, leerwerkplaatsen of banen te helpen. Directeur Henk Bol van BAM Utiliteitsbouw nam de taak gisteren over van Schipholbestuurder Gerlach Cerfontaine tijdens een bijeenkomst over de toekomstkansen van de Zuidas.
De Chocoladefabriek is een idee van uitgever Maurits Rubinstein. Tot het plan behoort de aanleg van een geheimzinnige ondergrondse tunnel en een attractiepark. Kinderen kunnen straks via een transportbaan ervaren wat chocola maken is – en veranderen quasi van een cacaoboon in een prachtige bonbon. De Chocoladefabriek wordt gerealiseerd in een nooit in gebruik genomen tramtunnel nabij het Centraal Station van Amsterdam. De ontwerpers hebben het beeld voor ogen van een fabriek uit het einde van de negentiende eeuw. BAM wil de leerlingen en docenten van het ROC Amsterdam betrekken bij de verschillende fases van uitvoering.

Reageer op dit artikel