nieuws

Asfalt voor zwaar verkeer

bouwbreed

 Na dertig jaar wordt de belangrijkste toegangsweg tot bedrijventerrein Kanaal in Heerenveen vernieuwd. Aannemingsbedrijven Joost Visser uit Nijehaske en Thomassen uit Akkrum leggen er een nieuwe asfaltweg met wapening, die speciaal geschikt is voor zwaar vrachtverkeer. Op het bedrijventerrein zijn verschillende aannemers en toeleveranciers van de bouw gevestigd, die voortdurend met zware transporten rijden. Het zogeheten Meshtrack bestaat uit draadgaas, dat onder een aantal lagen asfalt komt. De werkzaamheden moeten bij nacht worden uitgevoerd om het verkeer op de doodlopende weg zo weinig mogelijk tot last te zijn. De weg kan als het goed is opnieuw dertig jaar mee. De werkzaamheden verlopen door de goede weersomstandigheden volgens planning. In totaal gaat het om

 Na dertig jaar wordt de belangrijkste toegangsweg tot bedrijventerrein Kanaal in Heerenveen vernieuwd. Aannemingsbedrijven Joost Visser uit Nijehaske en Thomassen uit Akkrum leggen er een nieuwe asfaltweg met wapening, die speciaal geschikt is voor zwaar vrachtverkeer. Op het bedrijventerrein zijn verschillende aannemers en toeleveranciers van de bouw gevestigd, die voortdurend met zware transporten rijden. Het zogeheten Meshtrack bestaat uit draadgaas, dat onder een aantal lagen asfalt komt. De werkzaamheden moeten bij nacht worden uitgevoerd om het verkeer op de doodlopende weg zo weinig mogelijk tot last te zijn. De weg kan als het goed is opnieuw dertig jaar mee. De werkzaamheden verlopen door de goede weersomstandigheden volgens planning. In totaal gaat het om
14.950 vierkante meter weg en wordt er 6600 ton asfalt gedraaid .
Foto: Noordoost/Alex J. de Haan

Reageer op dit artikel