nieuws

Animo bij steden groot

bouwbreed

Minister Plasterk wil de competitie voor het Nationaal Historisch Museum (NHM) tussen Arnhem, Den Haag en Amsterdam laten gaan, zo liet hij burgemeester De Graaf van Nijmegen weten. De animo om het museum binnen de stadsgrenzen te hebben, is groot.

Minister Plasterk wil de competitie voor het Nationaal Historisch Museum (NHM) tussen Arnhem, Den Haag en Amsterdam laten gaan, zo liet hij burgemeester De Graaf van Nijmegen weten. De animo om het museum binnen de stadsgrenzen te hebben, is groot.
Den Haag liet Liesbeth van der Pol van Dok Architecten een ontwerp maken voor De Begijn. B&W denken aan het Koningin Julianaplein, het Anna van Buerenplein bij Babylon of de Korte Voorhout.
De eerste keuze van Amsterdam is het Museumplein, waar een gebouw à la het Louvre in Parijs moet verrijzen. Als alternatief heeft de gemeente het Oosterdokeiland of een plek op de Zuidas in gedachten.
Voor Almere bedacht architect René van Zuuk een gebouw in het water, vlakbij het nieuwe stadshart of bij Almere Pampus.
De cultuurwethouder van Utrecht vindt dat het NHM zich moet vestigen in het Museumkwartier, in de schaduw van de Utrechtse Domtoren.
Baarn richt haar pijlen op het leegstaande Paleis Soestdijk.
Leiden pleit voor een reizend NHM.
Breda heeft zich teruggetrokken.

Reageer op dit artikel