nieuws

‘Akzo Nobel bereid tot hoger bod op ICI’

bouwbreed

Akzo Nobel zou bereid zijn tot een hoger bod op het Britse chemieconcern Imperial Chemical Industries (ICI). Maar het Nederlandse chemieconcern wacht eerst een mogelijk concurrerend bod af. Dat schreef het Britse dagblad The Times gisteren.

Akzo Nobel zou bereid zijn tot een hoger bod op het Britse chemieconcern Imperial Chemical Industries (ICI). Maar het Nederlandse chemieconcern wacht eerst een mogelijk concurrerend bod af. Dat schreef het Britse dagblad The Times gisteren.
“Er is geen zekerheid dat we ICI opnieuw zullen benaderen”, zei een woordvoerder van Akzo Nobel. Volgens de krant ligt een mogelijk nieuw bod van Akzo tussen 620 en 630 pence per aandeel.
Het chemieconcern deed onlangs een informeel bod op ICI van 600 pence per aandeel in contanten. Dat bod werd afgewezen door ICI. De krant noemt het Duitse chemieconcern Basf een mogelijke bieder. Gisterochtend noteerde het aandeel op de Londense beurs 0,8 procent lager op 634 pence.

Reageer op dit artikel