nieuws

AH mag nog niet bouwen in Sittard

bouwbreed Premium

Supermarktketen Albert Heijn mag het voormalige pand van detailhandelaar Blokker aan de Rijksweg in Sittard voorlopig niet ombouwen tot kruidenierszaak. Dat bepaalde de rechtbank in Maastricht gisteren in kort geding.

Supermarktketen Albert Heijn mag het voormalige pand van detailhandelaar Blokker aan de Rijksweg in Sittard voorlopig niet ombouwen tot kruidenierszaak. Dat bepaalde de rechtbank in Maastricht gisteren in kort geding.
Blokker en Albert Heijn hadden het geding aangespannen tegen de gemeente Sittard-Geleen. Die trok begin dit jaar een bouwvergunning in voor het verbouwen van de voormalige Blokker-vestiging toen bleek dat Albert Heijn het pand zou gaan huren.
Volgens de gemeente Sittard is de vestiging van de kruidenier in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
De rechter vond de kwestie te ingewikkeld en verwees de partijen door naar een bodemprocedure voor een meervoudige kamer. In afwachting daarvan mag het pand niet worden verbouwd tot supermark t.

Reageer op dit artikel