nieuws

ADO stadion op tijd in gebruik ondanks diverse tegenvallers

bouwbreed

Het nieuwe stadion van ADO Den Haag wordt een maand later opgeleverd dan van tevoren was bedacht. Dit schrijft de gemeente Den Haag in een voortgangsrapportage over de bouw van het stadion in de Vinexwijk Leidschenveen.

De officiële oplevering is nu op 1 juli met een uitloop naar 15 juli, laat directeur Remmert Honig van hoofdaannemer Ballast Nedam Bouw West weten. De oorspronkelijke opleverdatum was 1 juni.
Eén van de oorzaken is het faillissement van gevelbouwer Alberg in februari. De puien waren op dat moment wel geproduceerd, maar nog niet geleverd. Na een zoektocht op de markt werd Metaalbouw Vogt uit Kerkrade voor de klus gecontracteerd.
Ook had het stadion te lijden onder de storm in januari. “Het ging om een heel vervelende schade”, licht Honig toe. “Een muur was omgevallen bovenop het prefab beton, wat eerst gerepareerd moest worden. Hierdoor kon het dak niet dicht en konden we tijdelijk niet met de binnenkant van het stadion verder.”

Voorspoedig

De te late bestelling van de tribunestoelen, waar de gemeente in haar rapportage over bericht, klinkt Honig vreemd in de oren. “Negentig procent van de stoelen is binnen. Met een week zijn we daar mee klaar.”
Ondanks deze tegenvallers vindt Honig dat het bouwproces “voorspoedig” verloopt. “De nevenaannemers die in opdracht van ADO de inrichting verzorgen, zoals barren en balies, mochten een paar weken eerder het stadion in. Zij lopen nu al rond.” De openingswedstrijd staat nog steeds gepland voor 28 juli.

Reageer op dit artikel