nieuws

Winst Arcelor Mittal 3,2 miljard

bouwbreed

Arcelor Mittal heeft in het eerste kwartaal een winst voor belastingen van 4,3 miljard dollar (3,2 miljard euro) geboekt. Dat heeft het staalconcern gisteren bekendgemaakt. De omzet steeg 17 procent tot 24,5 miljard dollar.

De winst is ongeveer gelijk aan de verwachtingen van analisten. Die rekenden op een winst voor belasting, rente en afschrijvingen van 4,33 miljard dollar. Arcelor Mittal rekende begin dit jaar zelf op een brutowinst van 4 miljard tot 4,2 miljard dollar.
Arcelor Mittal is ’s werelds grootste staalbedrijf. Met een marktaandeel van 10 procent is het concern drie keer groter dan zijn directe rivaal Nippon Steel. Arcelor Mittal ontstond vorig jaar uit de overname van het pan-Europese Arcelor door het Indiase Mittal Steel voor dik 40 miljard euro.
Het integreren van beide concerns is nog altijd in volle gang. In de loop van dit jaar moet er één staalfabrikant staan. De eerste kostenbesparingen zijn al wel binnen, zo liet Arcelor Mittal weten. Er is nog een aantal minderheidsaandeelhouders van Arcelor die hun stukken nog niet heeft ingeleverd. Het gaat om 6 procent van de aandelen. De aandeelhouders hebben gedreigd met een rechtszaak omdat ze bang zijn tegen een te lage prijs te worden uitgekocht. Het concern heeft voorgesteld acht aandelen Arcelor Mittal te willen ruilen voor zeven aandelen Arcelor.

Reageer op dit artikel