nieuws

Warmtepomp Vaillant verlaagt epc met 0,3

bouwbreed Premium

Met zijn nieuwe warmtepomp Geotherm zegt Vaillant de epc met 0,3 te kunnen verlagen. In de berekening van de ketelfabrikant bespaart de elektrische warmtepomp 45 procent energie vergeleken met een HR-toestel.

Met zijn nieuwe warmtepomp Geotherm zegt Vaillant de epc met 0,3 te kunnen verlagen. In de berekening van de ketelfabrikant bespaart de elektrische warmtepomp 45 procent energie vergeleken met een HR-toestel.
Vaillant levert zijn Geotherm onder meer als combi-warmtepomp met koeling en een geïntegreerde boiler van 175 liter. De capaciteit is 6,8 of 10 kilowatt. In de solo-uitvoering levert het toestel 6, 8, 10, 14 of 17 kilowatt. Met uitzondering van de laatste zijn alle apparaten te combineren met een losse roestvast stalen boiler van 300 liter. Als optie komt een buffervat van 300 liter. De warmtepomp geeft een aanvoertemperatuur van 62 graden Celsius zodat, die ook voor radiatorverwarming kan worden gebruikt.
De toestellen van 6, 8 en 10 kilowatt hebben het Kwaliteitskeur warmtepompen, wat betekent dat ze kunnen worden geplaatst in woningen die volgens de GIW-normen worden gebouwd. De installateur kan de warmtepomp zonder Stek-certificering op de bron aansluiten. Voor monteren moet hij vier schroeven en twee buisverbindingen los draaien waarmee een losse warmtepomp en een losse boiler ontstaat.
Intussen breidt Vaillant zijn HR-assortiment uit met een combiketel met het Gaskeurlabel CW6. Deze VHR 34/3 IC moduleert tot 30 procent terug en voldoet daarmee volgens de fabrikant ook in kleinere woningen. In september komen drie nieuwe thermostaten van de reeks Calormatic op de markt. Dat zijn de weersafhankelijke 430, de 392 voor het regelen van de ruimtetemperatuur en de cascaderegelaar 630. De regelaars gebruiken het communicatieprotocol eBUS.

Reageer op dit artikel