nieuws

Wachten op onderdak

bouwbreed

De koeien van veehouder Theo Ammerlaan uit Marssum staan al sinds begin april noodgedwongen in een ligboxenstal zonder dak. De leverancier van de stalen spanten kan door drukte en brand zijn afspraken niet nakomen. Bouwer Hollema uit Surhuisterveen zou liever vandaag dan morgen de klus afmaken. Vooral omdat Ammerlaan binnenkort zijn tweede melkrobot wil plaatsen. Gebeurt dat niet dan heeft de boer gebrek aan capaciteit om zijn koeien te melken. Zoals het er nu uitziet worden de spanten 23 mei geleverd. De uitbreiding van de stal is goed voor zeventig extra koeien.

De koeien van veehouder Theo Ammerlaan uit Marssum staan al sinds begin april noodgedwongen in een ligboxenstal zonder dak. De leverancier van de stalen spanten kan door drukte en brand zijn afspraken niet nakomen. Bouwer Hollema uit Surhuisterveen zou liever vandaag dan morgen de klus afmaken. Vooral omdat Ammerlaan binnenkort zijn tweede melkrobot wil plaatsen. Gebeurt dat niet dan heeft de boer gebrek aan capaciteit om zijn koeien te melken. Zoals het er nu uitziet worden de spanten 23 mei geleverd. De uitbreiding van de stal is goed voor zeventig extra koeien.

Reageer op dit artikel