nieuws

Vinci Construction boert goed in Centraal- en Oost-Europa

bouwbreed

Het Franse bouw- en concessieconcern Vinci heeft de omzet in het eerste kwartaal weer met 16,7 procent weten op te voeren tot 6,1 miljard euro.

De bouwtak nam hiervan circa 2,8 miljard voor haar rekening, een omzetgroei met 21,6 procent. Het wegenbouwbedrijf Eurovia kwam uit op een omzet van circa 1,36 miljard, ofwel 16,5 procent hoger. Vinci Construction haalde ruim de helft van de omzet – 1,6 miljard – uit Frankrijk zelf. De samenvoeging van de werkmaatschappijen Sogea Construction en GTM Construction werpt ook duidelijk vruchten af. Internationaal ging de bouwomzet omhoog met 25 procent naar 1,19 miljard. Vooral in Centraal- en Oost-Europa doet Vinci Construction goede zaken. Het opdrachtenboek van de bouwtak stond eind maart op 12,4 miljard euro.
Eurovia doet het goed in Frankrijk, Duitsland en de Tsjechische Republiek. De vooruitgang in deze landen compenseert de lichte terugloop op de Britse markt.

Reageer op dit artikel