nieuws

Venlo wil nieuw stadion voor eredivisieclub VVV

bouwbreed Premium

De promotie van voetbalclub VVV naar de eredivisie afgelopen zondag stelt Venlo ook voor problemen: het stadion De Koel is te klein en bovendien onveilig. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo wil dat zo snel mogelijk begonnen wordt aan de bouw van een nieuw stadion voor VVV. Dat hoeft financieel geen probleem te zijn. Volgens Bruls zorgt de promotie van VVV naar de eredivisie voor enthousiasme onder de mogelijke geldschieters.

De promotie van voetbalclub VVV naar de eredivisie afgelopen zondag stelt Venlo ook voor problemen: het stadion De Koel is te klein en bovendien onveilig. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo wil dat zo snel mogelijk begonnen wordt aan de bouw van een nieuw stadion voor VVV. Dat hoeft financieel geen probleem te zijn. Volgens Bruls zorgt de promotie van VVV naar de eredivisie voor enthousiasme onder de mogelijke geldschieters.
Bruls vindt verder dat stadion De Koel in de huidige staat onvoldoende veilig is als VVV komend seizoen meer toeschouwers zal trekken. Er zijn nog twee locaties overgebleven waar het nieuwe stadion van VVV-Venlo gebouwd kan worden: de oude kazerne in Blerick en het nieuwe Floriadeterrein. De gemeente beslist uiteindelijk waar het stadion komt.

Reageer op dit artikel