nieuws

Venlo tegen Experience Park Floriadeterrein

bouwbreed

De gemeente Venlo verleent geen medewerking aan de bouw van een Experience Park op het nog aan te leggen Floriadeterrein. Bouwfonds MAB wilde op het terrein een groot winkel- en vrijetijdspark bouwen. Het park moest tussen zeven en tien miljoen klanten trekken uit Nederland, België en Duitsland. Het kon volgens het fonds 4000 tot 6000 directe arbeidsplaatsen en 2000 indirecte arbeidsplaatsen opleveren. Het bedrijf wilde om te beginnen 6 miljoen euro in de ontwikkeling van het park steken.

De gemeente Venlo verleent geen medewerking aan de bouw van een Experience Park op het nog aan te leggen Floriadeterrein. Bouwfonds MAB wilde op het terrein een groot winkel- en vrijetijdspark bouwen. Het park moest tussen zeven en tien miljoen klanten trekken uit Nederland, België en Duitsland. Het kon volgens het fonds 4000 tot 6000 directe arbeidsplaatsen en 2000 indirecte arbeidsplaatsen opleveren. Het bedrijf wilde om te beginnen 6 miljoen euro in de ontwikkeling van het park steken.
Uit onderzoek blijkt dat de komst van een dergelijk park niet goed is voor de winkels in de Venlose binnenstad. Met name de omzet in kledingzaken zou met 6 tot 12 procent teruglopen. Venlo gaat wel onderzoeken of er winkels kunnen komen op het kazerneterrein in Blerick. De Venlose middenstand, daarin onder meer gesteund door de SP, protesteerde de afgelopen maanden fel tegen de plannen, met succes naar nu blijkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels