nieuws

Titan Wood opent eerste acetyleerfabriek

bouwbreed

In Arnhem opent Titan Wood vandaag officieel de deuren van zijn nieuwe acetyleerfabriek. In de productiehal worden volgens een gepatenteerd proces (acetylatie) zachte houtsoorten tot in de kern gemodificeerd. Hierdoor ontstaat een nieuwe houtsoort (accoya) met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van tropisch hardhout. De fabriek heeft een productiecapaciteit van 30.000 kuub per jaar.

In Arnhem opent Titan Wood vandaag officieel de deuren van zijn nieuwe acetyleerfabriek. In de productiehal worden volgens een gepatenteerd proces (acetylatie) zachte houtsoorten tot in de kern gemodificeerd. Hierdoor ontstaat een nieuwe houtsoort (accoya) met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van tropisch hardhout. De fabriek heeft een productiecapaciteit van 30.000 kuub per jaar.
Onlangs ontving de producent van de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) het KOMO-productcertificaat Gemodificeerd Hout. Rients Wigboldus van de SKH: “Accoya-hout mag met recht een innovatief product worden genoemd. Niet eerder zijn zoveel eigenschappen die wenselijk zijn voor bouwmaterialen, in één houtsoort verenigd. De traditionele beoordeling van hout dient bij accoya overigens te worden losgelaten, omdat het een industrieel geproduceerd houtproduct betreft.”
Op pagina 7:
Supersterk hout met meetbare kwaliteit.

Reageer op dit artikel