nieuws

Tien miljoen euro voor uitbreiding universiteit

bouwbreed Premium

De Rijks Universiteit Groningen (RUG) investeert 10 miljoen euro in de uitbreiding van de tentamenhallen en collegezalen. Daarmee komt het college van bestuur tegemoet aan de klachten van studenten en docenten over een te geringe capaciteit op het Zernike Complex.

De Rijks Universiteit Groningen (RUG) investeert 10 miljoen euro in de uitbreiding van de tentamenhallen en collegezalen. Daarmee komt het college van bestuur tegemoet aan de klachten van studenten en docenten over een te geringe capaciteit op het Zernike Complex.
De uitbreiding bestaat uit een nieuwe tentamenhal met 1200 plaatsen en een nieuwe collegezaal voor 600 studenten aan het zuidelijk deel van het complex. In eerste instantie zou de nieuwbouw in 2011 gereed zijn, maar vanwege de enorme groei van het aantal studenten is dit met twee jaar vervroegd. Eind 2009 wordt de bouw opgeleverd.
De huidige tentamenhal heeft een capaciteit van 750 plaatsen. Vanwege de krapte worden nu tentamens afgelegd in de tennishal. Daar zal na de nieuwbouw definitief een einde aan komen.

Reageer op dit artikel