nieuws

Steeds meer verzet tegen bouw winkelcentrum in Verviers

bouwbreed

In de Waalse stad Verviers neemt het verzet toe tegen de bouw van een winkelcentrum met winkels en woningen, dat de rivier de Vesder in het stadscentrum over een lengte van 225 meter overkapt.

De Nederlandse projectontwikkelaar Foruminvest uit Naarden heeft om de protesten in de kiem te smoren een nieuw plan ingediend bij het stadsbestuur, dat voorziet in een kleiner winkelcentrum dan de aanvankelijke 32.000 vierkante meter, maar weigert de overkapping van de rivier te schrappen. Dat is bij de actiegroep “Vesdre-Avenir” in het verkeerde keelgat geschoten. De actiegroep heeft inmiddels ruim 7000 handtekeningen verzameld voor een referendum tegen het winkelproject. Het stadsbestuur heeft gisteren bevestigd dat het bezig is alle handtekeningen te controleren, waarna het de door het actiecomité gevraagde volksraadpleging zal organiseren. Volgens het actiecomité zal ook de nieuwe versie van het winkelproject het stadsgezicht nog te veel aantasten.
De uitslag van het referendum is niet bindend, maar het stadsbestuur kan moeilijk om het resultaat heen als een grote meerderheid van de bevolking het project afwijst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels