nieuws

Splitsing NCD levert Dyckerhoff 100 miljoen euro extra op

bouwbreed

De ontmanteling van de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij levert Dyckerhoff dit jaar een extra omzet op van 100 miljoen euro. Dat is de verwachting van het bouwstoffenconcern uit Wiesbaden.Dyckerhoff denkt de reorganisatie van zijn activiteiten in Nederland in de eerste helft van het jaar te kunnen afronden. Op last van de kartelautoriteiten stond het concern voor de taak het gezamenlijk met concurrent Heidelberg Cement gevoerde bedrijf NCD volledig de ontvlechten.De afzet van transportbeton stijgt door de hernieuwde Nederlandse inbreng met 1 miljoen kuub. De toename zal leiden tot een groei met 100.000 euro tot een jaaromzet van 1,5 miljard euro.Dyckerhoff gaat voor 2007 uit van een lichte verbetering van de resultaten. In Duitsland zal het cementgebruik slechts weinig toenemen. Dankzij prijsstijgingen lijkt de omzet uit cement iets te kunnen stijgen. Voor beton rekent de onderneming op een daling van de opbrengsten.Mede door de zachte winter steeg in het eerste kwartaal de West-Europese omzet van Dyckerhoff met 32 procent tot 120 miljoen euro. In Oost-Europa nam de omzet met 85 procent toe tot 165 miljoen euro. In de Verenigde Staten stonden de seinen op rood. De omzet daalde met 21 procent tot 60 miljoen eu ro.

Zachte winter

Reageer op dit artikel