nieuws

Smalle barrier uitkomst bij ruimtegebrek

bouwbreed

Bij de ontsluiting van een woonwijk in Middelburg zijn, om werk- en woonverkeer te scheiden, stalen minibarriers toegepast. De smalle afmeting van deze tijdelijke wegafzetting maakt hem bij uitstek geschikt voor locaties met weinig ruimte.

De minibarriers zijn 500 millimeter hoog, 500 millimeter breed en hebben een lengte van 1500 millimeter. De elementen worden met een speciale snelverbinding gekoppeld.
Directeur E.J. Timmer van Eurorail, de leverancier in Hasselt: “De meeste barriers zijn effectief 500 tot 700 millimeter breed en hebben doorgaans een lengte van circa 12 meter door drie keer 4 meter aan elkaar te koppelen. Deze barrier loopt schuin op en is effectief 200 millimeter breed. Door die smalle afmeting zijn ze makkelijk te plaatsen en te verplaatsen.”

Verankerd

Ze vergen ook weinig opslagruimte. Voor circa 2700 meter wegafzetting bedraagt de opslagcapaciteit slechts 100 vierkante meter. De begin- en eindpunten zijn verankerd in het asfalt met stalen pinnen Met de minibarriers kunnen ook bochten – met een radius van minimaal 60 meter – worden gemaakt.
De nieuwkomer werd in Nederland recentelijk voor het eerst toegepast in Middelburg. Het betreft een traject van circa 500 meter om een woonwijk te ontsluiten.
Overigens kan de barrier op alle type wegen worden toegepast als tijdelijke wegafzetting.
De barrier is getest conform de EN 1317-norm en voldoet aan de prestatieklasse T3 en de werkende breedte W8.

Reageer op dit artikel