nieuws

Safire blinkt uit met ministerie van Financiën

bouwbreed Premium

Safire oogst internationale waardering met de renovatie van het ministerie van Financiën in Den Haag. Het in publiek-private samenwerking uit te voeren project werd tijdens de PPF Award in Londen uitgeroepen tot een van de drie beste projecten in Europa.

Safire oogst internationale waardering met de renovatie van het ministerie van Financiën in Den Haag. Het in publiek-private samenwerking uit te voeren project werd tijdens de PPF Award in Londen uitgeroepen tot een van de drie beste projecten in Europa.
De renovatie van Financiën is het eerste project voor rijksgebouwen in Nederland dat via pps tot stand komt. Safire zorgt voor het ontwerp, de renovatie en financiering van het 66.000 vierkante meter grote gebouw. Voor een periode van 25 jaar zijn afspraken vastgelegd over het beheer en onderhoud. Het proefproject levert de opdrachtgever ten opzichte van traditionele aanbesteding een besparing op van 15 procent.
“We zijn bijzonder trots tot de drie beste van Europa te behoren”, zegt directeur Dick Spinder van Safire. “We krijgen internationale waardering voor onze visie en aanpak”. Het consortium Safire bestaat uit Strukton, ABN Amro, GTI, Burgers Ergon en ISS.
In Londen werd het pps-project voor de ontwikkeling en beheer van de luchthavens Larnaca en Pafos in Cyprus uitgeroepen tot winnaar van de PPF Award. Ook de concessie voor de Ionische weg in Griekenland kreeg een pluim.

Reageer op dit artikel