nieuws

Rodamco voert direct resultaat op

bouwbreed

Rodamco Europe heeft in het eerste kwartaal zijn directe resultaat, ofwel de winst uit huuropbrengsten, gestuwd. Dat heeft de onderneming, die wordt overgenomen door het Franse Unibail, gisteren laten weten.

Het directe resultaat steeg met 2,6 procent tot 96,1 miljoen euro. Het indirecte resultaat, dat de veranderde waarde van bezittingen vertegenwoordigt, verdubbelde bijna naar 290 miljoen euro. Daarmee ging de zogenoemde winst voor aandeelhouders omhoog met bijna 58 procent tot dik 386 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Maarten Hulshoff van Rodamco Europe was opgetogen over de cijfers. “We zijn, meer dan ooit, klaar voor de voorgenomen fusie met Unibail”, aldus de topman. Begin vorige maand maakten de Fransen bekend Rodamco Europe over te nemen voor 11,2 miljard euro. Aandeelhouders moeten hiervoor nog toestemming geven, maar enkele grote hebben hun steun al toegezegd. Volgende maand wordt erover gestemd. Rodamco herhaalde dat het directe resultaat dit jaar naar verwachting stijgt met 3 procent. De effecten van de samensmelting met Unibail zijn in die verwachting niet opgenomen. Rodamco Europe denkt dat het zo’n 25 miljoen euro aan kosten kwijt is aan de fusie, die ten laste gaan van het resultaat in het tweede kwartaal.

Reageer op dit artikel