nieuws

Rewe Keulen koopt 113 bouwmarkten

bouwbreed

Het Keulse handelsconcern Rewe heeft 133 bouwmarkten overgenomen van Edeka. Dankzij de aankoop stoomt Rewe met zijn dochterbedrijf Toom Baumarkt op naar de derde plaats in de branche van de Duitse bouwmarkten. De omzet van Rewe in de bouwmarkten stijgt van 1,3 naar 2 miljard euro.

Het Keulse handelsconcern Rewe heeft 133 bouwmarkten overgenomen van Edeka. Dankzij de aankoop stoomt Rewe met zijn dochterbedrijf Toom Baumarkt op naar de derde plaats in de branche van de Duitse bouwmarkten. De omzet van Rewe in de bouwmarkten stijgt van 1,3 naar 2 miljard euro.
De overgenomen winkels van Edekadochter Marktkauf realiseerden vorig jaar met 5200 medewerkers een omzet van 760 miljoen euro.
De vestigingen hebben gemiddeld een grootte van 6500 vierkante meter. Rewe heeft eind jaren negentig zijn belang in bouwmarkten al flink uitg ebreid.

Reageer op dit artikel