nieuws

Proef opslag warmte in kalksteenbodem warmte-opslag Maastricht

bouwbreed Premium

In Maastricht start een proefproject voor de opslag van warmte en kou in de kalksteengrond. Hoewel op andere plaatsen in Limburg al veel ervaring is met wamte- en koudeopslag, met name in Heerlen, geldt dat niet voor de opslag van dit soort energie in mergel.

In Maastricht start een proefproject voor de opslag van warmte en kou in de kalksteengrond. Hoewel op andere plaatsen in Limburg al veel ervaring is met wamte- en koudeopslag, met name in Heerlen, geldt dat niet voor de opslag van dit soort energie in mergel.
Aan de Reinier Nafzgerstraat realiseert de Ontwikkelingsmaatschappij Servatius twee en de Rabobank Maastricht één kantoorgebouw. In het kader van het proefproject worden twee putten geslagen ten behoeve van de koude- en warmte- opslag.
De bedoeling is hiermee meer inzicht te krijgen in de locale bodemopbouw van Zuid-Limburg in relatie tot de toepassing van zowel warmte- als koude- opslag. De provincie Limburg steunt het project als bijdrage aan de Limburgse energiebesparing-doelstelling in het kader van Duurzaam Limburg.

Reageer op dit artikel