nieuws

Prijsvraag voor beste initiatief f i lebestrijding

bouwbreed

SHrS – Verkeer en Waterstaat schrijft een prijsvraag uit in de strijd tegen de files. De VanAnaarBeter-prijs wordt 6 november op het congres File-Proof uitgereikt door minister Eurlings. Deelnemen kan tot 17 augustus. Voor de prijs komen initiatieven in aanmerking die de doorstroming van het verkeer verbeteren. De projecten moeten bewezen succesvol zijn.

Bedrijven, kennisinstellingen en burgers kunnen meedingen naar de prijs. Enkele voorbeelden zijn: een ziekenhuis met een vervoersbeleid dat ertoe bijdraagt dat het autogebruik van medewerkers op korte afstand afneemt, een bedrijf dat medewerkers een mobiliteitskaart geeft om flexibel te reizen, een ondernemer die een fietskoeriersbedrijf begint bij een drukbezet knooppunt om zo de verkeersdrukte op dat punt en de bijgelegen stad te ontlasten en een bedrijf dat het woon-werkverkeer vermindert door banenruil via internet. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen op onder andere effectiviteit, orginaliteit en praktische toepasbaarheid. In 2006 is de VanAnaarBeter-Prijs voor het eerst uitgereikt. De winnaar was ODYSA – individueel snelheidsadvies, van DTV Consultants uit Breda. ODYSA zorgt ervoor dat weggebruikers een persoonlijk snelheidsadvies krijgen waardoor de wegcapaciteit beter wordt benut.

Reageer op dit artikel