nieuws

Platte torenkraan in Vianen

bouwbreed

Een thuiswedstrijd voor de mannen van Van der Spek Vianen die in Vianen een nieuwe Liebherr 250 EC-B torenkraan in elkaar zetten. BAM werkt er het komende half jaar aan de uitbreiding van het stadhuis.

De kraan werd voor het eerst tijdens de onlangs in München gehouden Bauma aan het publiek getoond. EC-B is een nieuwe reeks kranen van Liebherr zonder torenspits en een aan de zijkant aangebouwde cabine. De kraan in Vianen krijgt een gieklengte van 60 meter en een haakhoogte van bijna 32 meter. Voordeel van de ‘platte’ kraan van Liebherr is dat wanneer er op een bouwplaats meerdere torenkranen aan het werk zijn ze makkelijkere over elkaar heen kunnen zwenken. Dat scheelt dan toch al gauw weer vier meter opbouw. 

De kraan in Vianen werd in twee dagen opgebouwd. En dan moest er flink worden doorgewerkt want om drie uur begon er een bruiloft in het gedeelte van het historische stadhuis dat nog overeind stond. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels