nieuws

Omzetgroei van 31 procent

bouwbreed Premium

Niet alleen in Nederland breidt Rockwool de productiecapaciteit uit. In Wales wordt in de bestaande fabriek een derde productielijn voor 100.000 ton steenwol per jaar bijgebouwd en in Oekraïne wordt een compleet nieuwe fabriek neergezet met een capaciteit van nog eens 110.000 ton per jaar. In totaal steekt het concern 208 miljoen euro in deze projecten. De isolatiematerialenfabrikant stelt de verwachtingen voor het lopende jaar fors naar boven bij. Na een zeer gunstig verlopen eerste kwartaal gaat het Deense concern voor 2007 als geheel uit van een omzetgroei met 16 procent in plaats van aanvankelijk 12 procent, terwijl de winstverwachting wordt opgekrikt naar 215 miljoen euro: 54 miljoen meer dan volgens de oude prognose. In de eerste drie maanden nam de omzet ten opzichte van dezelfde periode in 2006 alvast met 31 procent toe naar 437 miljoen euro. Het operationele resultaat vertoonde bijna een verdrievoudiging en belandde op ruim 82 miljoen euro.

Niet alleen in Nederland breidt Rockwool de productiecapaciteit uit. In Wales wordt in de bestaande fabriek een derde productielijn voor 100.000 ton steenwol per jaar bijgebouwd en in Oekraïne wordt een compleet nieuwe fabriek neergezet met een capaciteit van nog eens 110.000 ton per jaar. In totaal steekt het concern 208 miljoen euro in deze projecten. De isolatiematerialenfabrikant stelt de verwachtingen voor het lopende jaar fors naar boven bij. Na een zeer gunstig verlopen eerste kwartaal gaat het Deense concern voor 2007 als geheel uit van een omzetgroei met 16 procent in plaats van aanvankelijk 12 procent, terwijl de winstverwachting wordt opgekrikt naar 215 miljoen euro: 54 miljoen meer dan volgens de oude prognose. In de eerste drie maanden nam de omzet ten opzichte van dezelfde periode in 2006 alvast met 31 procent toe naar 437 miljoen euro. Het operationele resultaat vertoonde bijna een verdrievoudiging en belandde op ruim 82 miljoen euro.

Reageer op dit artikel