nieuws

Officieel bod Unibail op Rodamco Europe

bouwbreed

Het Franse vastgoedbedrijf Unibail heeft een officieel bod uitgebracht op de Nederlandse branchegenoot Rodamco Europe. Unibail biedt 0,5223 van zijn gewone aandelen voor een aandeel Rodamco.Gebaseerd op de slotkoers van afgelopen vrijdag heeft het bod een waarde van 9,3 miljard euro. Unibail en Rodamco kwamen eerder dit jaar al tot een akkoord over een overname. Toen werd nog uitgegaan van 0,53 aandeel Unibail voor een aandeel Rodamco, waarde de Nederlandse vastgoedbelegger op 11,2 miljard euro werd gewaardeerd. De biedingstermijn begint op 22 mei en sluit op 20 juni. Aandeelhouders van Rodamco Europe kunnen op 6 juni stemmen over de fusie. Unibail doet zijn bod gestand als tenminste 60 procent van de aandelen wordt aangemeld.Pensioenfonds PGGM, de grootste aandeelhouder van Rodamco, heeft al laten weten akkoord te gaan met het bod van Unibail. PGGM heeft 24,4 procent van de aandelen Rodamco in zijn bezit. Als de overname slaagt, ontstaat het grootste vastgoedbedrijf van Europa.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels