nieuws

Moes op weg naar175 miljoen omzet

bouwbreed

Moes Bouwgroep heeft het afgelopen jaar een omzet van 131 miljoen euro en een nettowinst van 2,8 miljoen behaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Zwolse bouwonderneming.

De bouwer rekent dit jaar op een omzet van 175 miljoen euro. In de jaren daarna verwacht Moes een verdere toename van de productie. De organisatie is, met het oog op de omzetstijging, afgelopen jaar al aangepast op een niveau van ruim 150 miljoen euro.
Algemeen directeur Henry Beekman denkt dit jaar te kunnen profiteren van de doorzettende productie in de woningbouw. Ook zal het herstel van de utiliteitsbouw en de particuliere sector de Zwollenaren in de kaart spelen, aldus Beekman.
Moes verwacht de omzet verder op te kunnen voeren door steeds meer als ontwikkelend bouwbedrijf op te treden. Komende jaren moet de projectontwikkelingstak van de onderneming meer dan 30 procent van de totale omzet van Moes genereren.
De aannemer gaat daarnaast stevig inzetten op renovatie, onderhoud, herstel en verbouw. De huidige 15 miljoen euro omzet die in deze markt wordt behaald, moet op termijn worden verdubbeld naar 30 miljoen.
“De ambitie is om binnen een aantal jaren een bekende speler in dit marktsegment te zijn”, aldus Beekman in het jaarverslag. Moes kocht om die reden al het Zwolse bouwbedrijf J. Heldoorn, dat gespecialiseerd is in onderhoud en renovatie.

Doorschuiven

Moes Bouwgroep zag afgelopen jaar de omzet met 1,5 miljoen euro licht teruglopen tot 131 miljoen euro. “De omzet is achtergebleven bij de verwachting”, stelt Beekman vast. “Oorzaak hiervan is het doorschuiven van projecten, met name in het oosten van het land.”
Het bedrijfsresultaat daalde van 4,4 miljoen euro naar 3,2 miljoen euro. Onder aan de streep hield Moes wel meer over: de nettowinst steeg met ruim 5 procent tot 2,8 miljoen, mede dankzij verbeterde resultaten van bedrijven waarin de bouwer belangen heeft. Beekman: “De beoogde winst is ruimschoots gehaald.”

Brutomarge

De directeur voorziet dit jaar een brutomarge van 2,5 procent. Afgelopen jaar lag die nog op ruim 3 procent. Moes telt, inclusief de wapeningscentrale Support en het metselbedrijf 1000+, momenteel een kleine 500 werknemers. Dat zijn er 35 meer dan een jaar geleden. De overname van J. Heldoorn leverde 32 medewerkers op. Door de verkoop van de materieeldienst aan Buka zag Moes 18 werknemers vertrekken.
Beekman houdt komende jaren vooral rekening met een tekort aan begeleidend, voorbereidend en uitvoerend personeel.

Reageer op dit artikel