nieuws

Meppel gokt op komst van onderwijspark

bouwbreed

De gemeente Meppel laat de mogelijkheden onderzoeken voor de bouw van een onderwijspark in de stad.

De gemeente Meppel laat de mogelijkheden onderzoeken voor de bouw van een onderwijspark in de stad.
Vier onderwijsinstellingen, van basisschool tot hbo, willen samen een locatie vlakbij het station betrekken. Daarbij moet ook een sport- en evenementenhal komen. De betrokken partijen ondertekenden al een intentieovereenkomst.
De sport- en evenementenhal wordt op zijn vroegst begin 2009 opgeleverd. De onderwijsinstellingen vertrekken in 2010 naar het onderwijspark. Woonconcept in Meppel wil het werk graag op zich nemen. Het bedrijf kocht onlangs voormalige kaaspakhuizen in de Meppeler wijk van Friesland Foods. De pakhuizen worden na de zomer gesloopt.

Reageer op dit artikel