nieuws

Juridisch steekspel na bouwfout zorgcomplex

bouwbreed

Woningstichting De Veste onderzoekt de juridische mogelijkheden om de constructeur van het half afgebouwde zorgcomplex De Schuttevaer in Dedemsvaart aansprakelijk te stellen voor constructiefouten. De bouw ligt al vier maanden stil.

Volgens directeur Jan Sinke van De Veste zijn verkeerde berekeningen gemaakt. “Dat is inmiddels ook onderkend door de constructeur”, aldus Sinke, die stelt dat in de besteksfase ernstige berekeningsfouten zijn gemaakt.
De fouten hebben onder meer betrekking op de ophanging van de balkons van de 49 zorgappartementen. Inmiddels is via grondinjecties getracht de draagkracht van de grond te vergroten. “De constructeur had tot begin deze week de tijd om met een oplossing te komen, maar heeft niet gereageerd.”
De woningstichting wil nu eerst zo snel mogelijk exact weten welke fouten zijn gemaakt en hoe die kunnen worden opgelost. TNO in Delft is ingeschakeld om dit te onderzoeken. Ook heeft de woningstichting een nieuwe constructeur ingeschakeld.
“De bouw van het zorgcomplex is nu al met vier maanden vertraagd. Een schadepost van 350.000 euro. En daar komen de herstelkosten nog eens bovenop”, zegt Sinke. Volgens hem is ook de gemeente Hardenberg bereid haar steentje bij te dragen in het zoeken naar een oplossing. Volgens Sinke gaat de gemeente niet geheel vrijuit, “want ook bij Bouw- en Woningtoezicht zijn geen belletjes gaan rinkelen omdat de berekeningen niet klopten.”

Reageer op dit artikel