nieuws

Horizontaal gestuurd boren voor netwerk Fiberport

bouwbreed

Van den Berg Infrastructuren uit Zwammerdam laat door Van Vulpen een bijzondere gestuurde boring uitvoeren onder het Beerkanaal tussen de Maasvlakte en Europoort.

De boring vindt plaats over een lengte van 1100 meter. Op het diepste punt bevindt de boor zich 44 meter beneden maaiveld. Zodra de boorkop weer boven komt, wordt hij losgemaakt van de boorbuis die weer wordt teruggetrokken en bij het startpunt segment voor segment uit elkaar geschroefd. Onderwijl trekt hij de stalen mantelbuis met een diameter van ruim 8 centimeter door het boorgat. De mantelbuis is bestemd voor glasvezelkabels voor het netwerk dat Van den Berg aanlegt in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam. Het 155 kilometer lange glasvezelnetwerk komt beschikbaar voor alle 1450 bedrijven in het gebied en moet de tweede helft van dit jaar operationeel zijn. De passage van het Beerkanaal vormt het sluitstuk van het hoofdnetwerk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels