nieuws

Hooibergrestauratie

bouwbreed Premium

Werknemers van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem restaureren de vierroeden schuurberg die afkomstig is uit Varik in Betuwe. De hooiberg stamt vermoedelijk uit het eind van de negentiende eeuw en is toen door de boer zelf gebouwd. Hij gebruikte daarbij gebintbalken die van een andere boerderij afkomstig waren. De timmerlieden van het Openluchtmuseum hebben zoveel mogelijk materiaal hergebruikt en voor de rest een exacte kopie gemaakt van het origineel. De gerestaureerde hooiberg is voorzien van een nieuw rieten dak.

Werknemers van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem restaureren de vierroeden schuurberg die afkomstig is uit Varik in Betuwe. De hooiberg stamt vermoedelijk uit het eind van de negentiende eeuw en is toen door de boer zelf gebouwd. Hij gebruikte daarbij gebintbalken die van een andere boerderij afkomstig waren. De timmerlieden van het Openluchtmuseum hebben zoveel mogelijk materiaal hergebruikt en voor de rest een exacte kopie gemaakt van het origineel. De gerestaureerde hooiberg is voorzien van een nieuw rieten dak.
Foto: APA/Sjef Prins

Reageer op dit artikel