nieuws

HomePlan introduceert nieuw type huis

bouwbreed Premium

Stichting HomePlan in Breda beproeft in de wijk Iztapalapa in Mexico een nieuw bouwsysteem. De eerste twintig huizen, bestemd voor de allerarmsten, zijn eind vorige week opgeleverd. Het systeem bestaat uit een gaasconstructie met daaroverheen ferrocement, gemaakt door de bedrijven Walltech en Mexalit.

Stichting HomePlan in Breda beproeft in de wijk Iztapalapa in Mexico een nieuw bouwsysteem. De eerste twintig huizen, bestemd voor de allerarmsten, zijn eind vorige week opgeleverd. Het systeem bestaat uit een gaasconstructie met daaroverheen ferrocement, gemaakt door de bedrijven Walltech en Mexalit.
De twintig gezinnen die in de huizen gaan wonen helpen zelf mee bij de bouw, onder begeleiding van enkele professionele bouwvakkers en medewerkers van HomePlan en Walltech.
De huizen zijn zestien vierkante meter groot en kosten zo’n 1.750 euro. Dat is niet eens zo veel meer dan de standaard prefab huizen die HomePlan bouwt. De traditionele basic en family homes van HomePlan zijn gemaakt van composiet board van houtmaterialen met daaroverheen een beschermend laminaat. Ze gaan zo’n tien tot vijftien jaar mee, de nieuwe huizen enkele tientallen jaren. HomePlan, dat op 15 mei het tienjarig bestaan vierde, streeft ernaar de komende jaren meerdere bouwsystemen naast elkaar te gebruiken.

Reageer op dit artikel