nieuws

Heidelberg Cement trekt extra kapitaal aan

bouwbreed

Heidelberg Cement heeft voor 527 miljoen euro extra kapitaal aangetrokken. Het geld wordt gebruikt voor de refinanciering van het lopende bod op de aandelen van het Britse Hanson. In ruil voor het kapitaal zet Heidelberg Cement tegen beurskoers 4,4 miljoen aandelen uit bij VEM Vermogensbeheer uit Dresden. De investeringsmaatschappij maakt deel uit van het concern van grootaandeelhouder Adolf Merckle.

Heidelberg Cement heeft voor 527 miljoen euro extra kapitaal aangetrokken. Het geld wordt gebruikt voor de refinanciering van het lopende bod op de aandelen van het Britse Hanson. In ruil voor het kapitaal zet Heidelberg Cement tegen beurskoers 4,4 miljoen aandelen uit bij VEM Vermogensbeheer uit Dresden. De investeringsmaatschappij maakt deel uit van het concern van grootaandeelhouder Adolf Merckle.

Reageer op dit artikel