nieuws

Heembouw zet komende jaren in op groei van 15 procent

bouwbreed

Heembouw zet komende jaren extra in op groei van haar vestigingen buiten het hoofdkantoor Roelofarendsveen. De bouwonderneming mikt op een totale omzetgroei van 15 procent per jaar. Dat schrijft het bedrijf in het jaarverslag over 2006.

De bouwer boekte afgelopen jaar 89 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten. Dat is ruim 14 procent meer dan het jaar ervoor. Verreweg het grootste deel van de omzet – ruim 60 procent – werd behaald door de uitvalsbasis in Roelofarendsveen. Heembouw beschikt daarnaast over vestigingen in Amersfoort, Bergschenhoek, Breda en Noordwijkerhout. Als het aan algemeen directeur Peter Lammertink ligt, vindt de groei van Heembouw komende jaren vooral daar plaats.
“Door de vestigingen buiten Roelofarendsveen harder en sneller te laten groeien, willen we onze positie in de Randstad en Zuidwest-Nederland verder versterken”, aldus Lammertink, die rekent op een jaarlijkse omzettoename van 15 procent. Heembouw’s belangrijkste activiteit, de bouw van bedrijfsgebouwen, leverde vorig jaar 42 miljoen euro aan omzet op, een stijging van 30 procent. Renovatie en onderhoud was goed voor 24,5 miljoen euro. Kantorenbouw zorgde voor 13 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten; nieuwbouw van woningen en appartementen 8,5 miljoen euro.
De aannemingsbedrijven van Heembouw behaalden gezamenlijk een brutowinst van 2,3 miljoen euro. De bijdrage van de grond- en projectontwikkelingstak bedroeg 3,7 miljoen euro. Onder aan de streep hield het bedrijf 4,5 miljoen euro over, ruim 20 procent meer dan in 2005.

Verbeteringen

Hoewel Lammertink redelijk tevreden is over de behaalde brutomarge van 6,7 procent, blijft Heembouw volgens hem werken aan rendementsverbetering. “Om dat te realiseren zullen we de verbeteringen in de organisatie die reeds zijn ingezet, verder invoeren”, aldus de algemeen directeur. “Daarnaast blijven we veel aandacht geven aan het goed inpassen van nieuwe medewerkers.”
Heembouw kreeg vorig jaar van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een boete van ruim 300.000 euro voor deelname aan het bouwkartel. Een voorziening trof de aannemer niet omdat bezwaar werd aangetekend tegen de sanctie.
Heembouw is het “oneens met de gerapporteerde overtreding en aangezegde boete”. Het bedrijf besloot destijds dan ook niet deel te nemen aan de versnelde procedure van de NMa.

Reageer op dit artikel