nieuws

Fransen zamelen drie miljoen gloeilampen in

bouwbreed Premium

Récylum, een Franse eco-organisatie voor het inzamelen van gebruikte gloeilampen, heeft in de eerste zes maanden van haar bestaan al meer dan drie miljoen gebruikte lampen binnen gekregen. 93 procent van die 460 ton aan ingezamelde lampen kon worden hergebruikt.

Récylum, een Franse eco-organisatie voor het inzamelen van gebruikte gloeilampen, heeft in de eerste zes maanden van haar bestaan al meer dan drie miljoen gebruikte lampen binnen gekregen. 93 procent van die 460 ton aan ingezamelde lampen kon worden hergebruikt.
Récylum werkt met 4.527 inzamelpunten en 7.600 inzameldozen bij winkels. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met de federaties van elektriciens en elektrische installatiebedrijven over het terugbrengen van gebruikte lampen. De Franse organisatie wijst er op dat vrijwel alle delen van de lampen opnieuw te gebruiken zijn. Het glas gaat naar de glasindustrie. Het kwik wordt geïsoleerd door middel van distillatie en na reiniging als nieuw kwik verkocht. Door recycling van dit materiaal kan aan 40 procent van de wereldvraag naar kwik worden voorzien.

Reageer op dit artikel