nieuws

Forse stijging nieuwe bouwbedrijven België

bouwbreed

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4540 nieuwe bouwbedrijven van start gegaan. Dat waren er 619 meer dan in 2005 ofwel een stijging met 16 procent. Toch wijst de Vlaamse Bouwunie, die de belangen van de middelgrote en kleine bouwbedrijven verdedigt, erop dat wie in Vlaanderen een bouwbedrijf uit de grond wil stampen, niet zonder een goede voorbereiding kan. Gebrekkig management ten gevolge van onvoldoende nauwkeurige kostprijsberekening is volgens de Bouwunie één van de belangrijkste oorzaken van het groot aantal faillissementen. De Bouwunie staat beginnende bedrijven daarom bij met beroepsgerichte dienstv erlening.

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4540 nieuwe bouwbedrijven van start gegaan. Dat waren er 619 meer dan in 2005 ofwel een stijging met 16 procent. Toch wijst de Vlaamse Bouwunie, die de belangen van de middelgrote en kleine bouwbedrijven verdedigt, erop dat wie in Vlaanderen een bouwbedrijf uit de grond wil stampen, niet zonder een goede voorbereiding kan. Gebrekkig management ten gevolge van onvoldoende nauwkeurige kostprijsberekening is volgens de Bouwunie één van de belangrijkste oorzaken van het groot aantal faillissementen. De Bouwunie staat beginnende bedrijven daarom bij met beroepsgerichte dienstv erlening.

Reageer op dit artikel