nieuws

FNV geschokt door instorten bouwliften

bouwbreed

FNV Bouw is geschokt door de recente instortingen van bouwliften in Assen en Uithuizen. De vakbond roept de Arbeidsinspectie op meer te controleren in de bouw. En dan specifiek op het gebruik van de liften.

FNV Bouw is geschokt door de recente instortingen van bouwliften in Assen en Uithuizen. De vakbond roept de Arbeidsinspectie op meer te controleren in de bouw. En dan specifiek op het gebruik van de liften.
Afgelopen vrijdag stortte in Uithuizen (Groningen) een bouwlift in. Amper veertien dagen daarvoor was er een ongeval met een bouwlift in Assen. In totaal vielen er vijf zwaargewonden bij deze ongelukken.
Volgens FNV zegt de Arbeidsinspectie dat er te weinig menskracht voor de extra controles is. “Daarom moet het nieuwe kabinet hierin voorzien”, aldus bondsbestuurder Charles Verhoef. De roep om extra controles wordt versterkt door het verhaal dat de lift in Assen niet op tijd was gekeurd.

Reageer op dit artikel