nieuws

Eriks profiteert van markt en overname

bouwbreed

Technische handelsonderneming Eriks heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van goede marktomstandigheden en de vorig jaar overgenomen Britse branchegenoot Wyko. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Technische handelsonderneming Eriks heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van goede marktomstandigheden en de vorig jaar overgenomen Britse branchegenoot Wyko. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.
De nettowinst steeg met 77 procent tot 12,8 miljoen euro en overtreft ruimschoots de gemiddelde analistenverwachting van 9,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verdubbelde bijna tot 21 miljoen euro, terwijl ook de omzet bijna twee keer zo hoog was en uitkwam op 240,8 miljoen euro. Ook deze resultaten zijn beter dan verwacht.
Eriks signaleert in bijna alle landen waar het actief is een hoog niveau van industriële bedrijvigheid. Alleen in de Verenigde Staten zwakt die af. Eriks waarschuwde dat niet zonder meer mag worden aangenomen dat het hoge niveau van de industriële productie voor het gehele jaar geldt. Het bedrijf geeft dan ook geen concrete prognose voor dit jaar.

Reageer op dit artikel