nieuws

Eerste Komatsu PC600-8 bij Corus

bouwbreed

Sloopbedrijf Bottelier Slooptechniek heeft de eerste Komatsu PC600-8 rupskraan van Nederland in gebruik genomen. De kraan wordt ingezet bij de sloop van het voormalige staaf- en draadwalserijgebouw van Corus Staal in IJmuiden. Bij de sloopklus wordt 7000 ton staal en 35000 ton puin verwerkt.

Sloopbedrijf Bottelier Slooptechniek heeft de eerste Komatsu PC600-8 rupskraan van Nederland in gebruik genomen. De kraan wordt ingezet bij de sloop van het voormalige staaf- en draadwalserijgebouw van Corus Staal in IJmuiden. Bij de sloopklus wordt 7000 ton staal en 35000 ton puin verwerkt.
De PC600-8 heeft een Komatsu Tier-III motor die 429 paardenkrachten levert. De kraan is speciaal voor sloopwerkzaamheden omgebouwd en voorzien van een 30 meter lange sloopgiek die daarbovenop 5 meter telescopisch uitschuifbaar is. De machine is voorzien van proportionele bediening in de servohendels, een rotorfunctie, een grijperfunctie, een crusherfunctie, een hamerfunctie en een schrootschaar.
De nieuwe krachtbron in de 60-tons kraan voldoet niet alleen aan de laatste emissienormen. Volgens de Japanse fabrikant kan de arm ook 17 procent meer tillen.

Reageer op dit artikel